Tim en Rutger

U bevindt zich hier:/Tim en Rutger
Tim en Rutger 2017-09-20T10:48:02+00:00

Even voorstellen…

Tim van Houttum
Tim van Houttum
Rutger van Houttum
Rutger van Houttum

Zo vader, zo zoon is het spreekwoord. Dat het ook andersom kan laat Timcars zien. In 2016 verkocht vader Rutger zijn aandelen van de groothandel in verpakkingen JIP uit Joure. Nog voordat vader Rutger zijn aandelen verkocht had kwam zoon Tim (toen nog 17 jaar) met het idee om samen een handelsbedrijf in auto’s te starten. Vader Rutger omarmde dit idee volledig, want met ondernemen kun je per slot van rekening niet jong genoeg beginnen!

De naam van het handelsbedrijf had Tim ook al bedacht: Timcars! Tim schreef zich slechts 17 jaar oud in bij de Kamer van Koophandel. Toen hij zich bij de RDW meldde voor zijn erkenning als universeel autobedrijf, bleek hij de jongste ondernemer ooit te zijn die erkend werd door de RDW. Timcars kon als erkend universeel autobedrijf beginnen. In mei 2016 kocht Timcars haar eerste auto aan. Een Mini Diesel van 2014. Sindsdien heeft Timcars al ruim 100 auto’s verkocht.

De verkoop van auto’s vond in eerste instantie uitsluitend in consignatie bij partners plaats. Daar is sinds augustus 2017 verandering in gekomen. Timcars beschikt nu over een eigen zelfstandig verkooppunt in Heerenveen waar ook de intake van auto’s kan plaatsvinden. Hierdoor kan Timcars aan haar klanten een nog betere service en flexibiliteit bieden.

Tim maakt foto'sTim doet de “intake” van de auto’s ( beoordelen hoe de auto er bij staat), fotografeert de auto’s (met heel veel plezier!) en plaatst ze online. Ook is Tim gek op het poetsen van auto’s. Tijdens het poetsen leert hij de auto tot in detail kennen, zodat hij er ook bij de verkoop veel over kan vertellen. Vader Rutger houdt zich bezig met de financiële kant van de zaak.

Vader Rutger vindt het fantastisch dat zoon Tim van zijn passie zijn werk heeft kunnen maken. Tim zei eerder “auto” dan “mamma” of “pappa”. Al van jongs af aan speelt hij met autootjes. Op de dag van zijn 17e verjaardag haalde hij zijn rijbewijs en ook zijn BE-rijbewijs heeft Tim inmiddels in bezit. Timcars verkoopt uitsluitend auto’s waar Tim zelf achter staat. Auto kopen, verkopen? Kom langs bij Timcars het zo zoon, zo vader autobedrijf in Heerenveen.